top of page

Saskia van den Bergh

ballen.jpg

Vrijheid

 

Ik ben een enthousiaste regisseur/speldocent die alles in het werk stelt voor een veilige en soms feestelijke repetitie sfeer. Vanuit die vrijheid wil ik ruimte creëren voor mensen om hun eigen creativiteit, grenzen en/of verlangens te gaan onderzoeken. 

Vrijheid is ook een terugkomend thema in mijn voorstellingen. Dit lijdt in de praktijk vaak tot een theaterbeeld waarin grote ingrijpende veranderingen te zien zijn. Van leeg naar vol of van netjes naar chaotisch of andersom.

 

Het mooiste spel vind ik stilspel in een situatie waarbij het personage niet vrij is om vrijuit te praten, omdat dit gevaarlijk is of men niet durft. Waar een personage iets anders zegt dan dat zijn of haar ogen zeggen.

 

Theater is voor mij speelsheid, een ontsnapping aan de gewoonte en beperking van de realiteit. Theater opent een wereld en maakt daarmee de weg vrij om tot nieuwe inzichten te komen en creatief te leren denken.

Ik ben gek op zwarte komedies, locatietheater en het schrijven van teksten. Ik ben een grote liefhebber van film en klassieke muziek en maak bij voorstellingen graag gebruik van ritmiek, geluid en/of muziek.

Ik ben goed met het ontwikkelen van beelden, ben doortastend, creatief en zelfstandig.

Klik hier voor meer informatie

Inspiratie:

Toneelschrijvers: Samuel Beckett, Jibbe Willems en Ibsen

Series: Game of thrones, Handmaids tale

Films: Big fish, the hours, the matrix

Muziek: Alexandre Desplat, Muse

Klik hier voor het curriculum Vitae

bottom of page